top of page

Jeg er papirkunstner, der udforsker grænserne mellem fysisk og digital kunst.

 

Mit primære kunstneriske medie er collage, og jeg stræber altid efter at give gamle billeder og materiale nyt liv, mening og betydning. Collagerne opstår både analogt og digitalt, ofte en kombination af begge arbejdsmetoder. 

 

Jeg trækker inspiration fra kunstnere som legendariske Hannah Höch eller Joseph Cornell, dadaisme, surrealisme, vintage magasiner fra 1930 - 1950'erne, men også fra etnisk kunst og traditionelle kulturer. Dette afspejler min fascination for de grundlæggende aspekter af kreativitet og menneskelig udtrykskraft.

Ud over collager skaber jeg også unikke papirobjekter og arbejder med bogillustrationer, plakatkunst, installationer og scenografier til teaterforestillinger. 

Gennem mine kreationer forholder jeg mig ofte til mellemmenneskelige forhold, kreative transformationer og personlig udvikling. Min kunst er en hyldest til det fornyende potentiale i forvandlingen, og jeg ser det som min opgave at give papiret ny betydning, form og historie.

Papirkunstner Klara Espersen

ARBEJDSOMRÅDER

Papirkunstner Klara Espersen scenografi på Limfjordsteatret fra kunstinstallationen Labyrint

SCENOGRAFI

Papirkunstner Klara Espersen billede af barn med maske fra kunstprojekt Vildvæsener med skolebørn i samarbejde med Limfjordsteatret

KUNSTPROJEKTER

Papirkunstner Klara Espersen papirobjekt skulpturel vase

PAPIROBJEKTER

Papirkunstner Klara Espersen collage illustration af Mette  Hegnhøj fra bogen Ud og stjæle Erantis

ILLUSTRATION

Papirkunstner Klara Espersen papirobjekter fra kunstnerisk workshop

WORKSHOPS

bottom of page